De tre tilbyderne av refinansiering med lavest rente

Immer mehr junge Menschen machen Schulden

Skal du refinansiere gjeld, så gjelder det å skaffe seg et nytt lån som har så lav rente som overhodet mulig. For hele poenget med å refinansiere og samle gjelden din hos en ny bank, er at du skal slippe unna med lavere månedskostnader. Og det får du kun dersom renten er lav. Derfor skal vi i denne artikkelen se nærmere på de tre tilbyderne av refinansiering på det norske markedet som har lavest rente.

Komplett Bank

Hos den relativt nyetablerte banken Komplett Bank (våren 2014) kan du søke om å refinansiere og samle gjeld på inntil 400 000 kroner. Renten fastsettes først når din individuelle søknad har blitt vurdert, men erfaringsmessig (og basert på bankens egne eksempler) ligger den effektive renten hos Komplett Bank i snitt på 16,9 prosent. Har du gjeld i form av kredittkort og dyre smålån vil du derfor spare mye penger på å bytte bank til Komplett Bank. Den store fordelen med dette lånet er at du selv velger når du vil ha avdragsfrihet – så lenge du betaler rentene dine hver måned, så er Komplett Bank fornøyde.

Santander Flexilån

GeldEr ikke overnevnte Komplett Bank riktig valg for deg, så kan du prøve deg hos den internasjonale storbanken Santander, som for øvrig nå har kjøpt opp den tidligere norske banken GE Money Bank. Her kan du maksimalt refinansiere gjeld på 350 000 kroner, noe som uansett skulle være nok for de aller fleste. Nominell rente begynner så lavt som 7,9 prosent, men gjennomsnittlig effektiv rente for refinansiering gjennom Santander ligger på 16,33 prosent. Det er heller ikke ille og egner seg meget bra som refinansiering av dyrere gjeld – spesielt siden dette lånet ikke har noe etableringsgebyr.

OPP Finans

Hos Gjensidige, og gjennom deres forbrukslån/refinansiering OPP Finans, kan du søke om å refinansiere gigantiske summer på inntil 500 000 kroner. Også her begynner den nominelle renten svært lavt, faktisk så lavt som 7,5 prosent. Dog ligger den gjennomsnittlige effektive renten på noe høye 18,35 prosent, men for deg med fast jobb og god inntekt som kan søke sammen med noen, så vil trolig Opp Finans være et av de bedre alternativene når det kommer til refinansiering. Nedbetalingstiden kan dessuten strekke seg til hele 15 år.